FAQ's - VAKO Ontstoppingsdienst

FAQ

Welke producten mag ik gebruiken om zelf te ontstoppen?
Elk commercieel vloeibaar product mag worden gebruikt behalve vaste producten (korrels). Hoe onderhoud ik best mijn leidingen? De leidingen onderhouden heeft weinig zin omdat de producten gewoon doorspoelen en geen effect hebben. Heeft u een hogedrukreiniger dan kan u periodiek de leidingen doorspuiten met een rioolrat. Bij slecht aflopen moet eerst gekeken worden naar de syphon (reukafsluiter), meestal bij reiniging van deze kan het probleem verholpen zijn.
Hoe lang duurt de goede werking van een septische put?
De goede werking van een septische put hangt voor een groot deel af van de producten die worden gebruikt om het toilet te reinigen. Producten met Chloor zijn af te raden omdat Chloor de bacteriën doodt die in de put de fecaliën biologisch afbreken. Zelfs zeepachtige producten zijn uit den boze.Vooraleer u een product aankoopt voor WC-reiniging kijk eerst naar de samenstelling ervan en controleer of de fabrikant de goede werking van de septische put waarborgt. Een "gezonde" septische put kan gemakkelijk 10 tot 20 jaar goed functioneren.
Kan ik zelf mijn septische put onderhouden?
Ja, een goed onderhoud bekomt u door regelmatig een activeringsproduct in het toilet mee door te spoelen.Dit is een voedingsbodem voor de bacteriën. Het is een wit poeder dat in de apotheek of de drogisterij wordt verkocht. Lees de eerst de gebruiksaanwijzing op de verpakking.Een goede tip is ook: na het ledigen van de put, hem te laten vollopen met water, zodoende vertrekt u met weinig fecaliën en bent u een stapje voor!
Welk is het verschil tussen een septische put en een beerput?
Een septische put is verdeeld in 2 of meer separaten.Het separaat is zichtbaar van bovenuit en verdeeld de put in 2 of meer gedeelten.In het eerste separaat komt de wc en de fecaliën en papier drijven boven, langs onder loopt het verteerde gedeelte naar het 2de separaat zodat dit onbelemmerd kan aflopen naar de hoofdriolering.Septische putten in PVC kunnen een separaat hebben met een korf, doch de werking is dezelfde. Bij ruiming moet deze korf echter weggenomen worden om het eerste separaat grondig te kunnen leegzuigen. Is er geen separaat dan spreekt men van een gewone beerput.

 

Neem vandaag nog contact op!

U bent op zoek naar een goede ontstoppingsdienst?
Meer weten over ontkalkingen of waterbehandeling?

Aarzel niet en contacteer VAKO.BE.

VAKO BVBA - info @ vako.be.
Gsm centrale: T. 0471-58 09 02